top of page
Search

Εισιτήρια Εξόδου για την Τάξη

Ένας απλός, τρόπος να εφαρμόσουμε διαμορφωτική αξιολόγηση στην τάξη μας είναι τα εισιτήρια εξόδου.


Ένα εισιτήριο εξόδου μπορεί να γίνει σε δύο ή τρία λεπτά στο τέλος του μαθήματος. Οι μαθητές συμπληρώνουν το φύλλο και το αφήνουν καθώς βγαίνουν από την τάξη. *Έτσι, μπορείτε να αποκτάτε γρήγορες πληροφορίες σχετικά με το αν έμαθαν και τι κατάλαβαν οι μαθητές. Απαιτούν επίσης από τον μαθητή να εφαρμόσει το τι έμαθε, κάτι που βοηθά στην εμβάθυνση της μάθησης. Τέλος, τα εισιτήρια εξόδου προκαλούν τους μαθητές να συνθέσουν πληροφορίες και να εκφράσουν τι κατάλαβαν με δικά τους λόγια.


Αυτά τα εισιτήρια μπορούν να έχουν οποιαδήποτε μορφή. Είναι γενικά σύντομα και παρέχουν στους μαθητές την ευκαιρία να μοιραστούν όσα έμαθαν από το μάθημα!


Ακολουθούν τρία είδη εισιτηρίων εξόδου που μπορείτε να δοκιμάσετε στην τάξη σας.


3, 2, 1 εισιτήριο εξόδου


Εδώ, οι μαθητές καλούνται να μοιραστούν τρία πράγματα που έμαθαν, δύο πράγματα για τα οποία θέλουν να μάθουν περισσότερα και μια ερώτηση που έχουν.


Αυτή η στρατηγική μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος, αλλά λειτουργεί ιδιαίτερα καλά ως εισιτήριο εξόδου. Μπορείτε να κατεβάσετε εκτυπώσιμα εισιτήρια εξόδου 3, 2, 1 παρακάτω:




Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσετε τι έχουν κατανοήσει οι μαθητές! Επιπλέον, αν παρατηρήσετε ότι πολλοί μαθητές έχουν ίδιες απορίες, μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε στο επόμενο μάθημα.


Άδειο εισιτήριο εξόδου

Εάν σας απομένει μόνο λίγος χρόνος στο τέλος του μαθήματος, μπορεί να μην έχετε χρόνο για τη στρατηγική 3, 2, 1. Για αυτές τις περιπτώσεις, ένα δελτίο εξόδου με μία ερώτηση, όπως το παρακάτω παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική επιλογή.


Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε. Φυσικά, μπορεί να σχετίζεται με το περιεχόμενο του μαθήματος της ημέρας, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε και άλλα πράγματα.


  • Να ρωτήσετε τους μαθητές πώς ένιωσαν για μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική στρατηγική που χρησιμοποιήσατε.

  • Να ρωτήσετε τους μαθητές τι θέλουν να μάθουν στη συνέχεια.

  • Να ζητήσετε από τους μαθητές να αξιολογήσουν τον εαυτό τους

  • Να ρωτήσετε τους μαθητές σας πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε καλύτερα να κατανοήσουν το περιεχόμενο.


Τα εισιτήρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την επίτευξη της αυτορρυθμιζόμενης μάθησης. Ως γνωστόν, στην αυτορρυθμιζόμενη μάθηση το παιδί παρεμβαίνει ενσυνείδητα στη διαδικασία της μάθησης και τη μεταβάλλει, δηλαδή τη ρυθμίζει μόνο του έτσι ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.








bottom of page